Het caravanterrein is het bezit van de stichting de Heihoek en is opgericht in 1955. Sinds die tijd is het particulier bezit. Dat betekent dat het onderhoud van het terrein en de gebouwen met veel zorg wordt uitgevoerd. Op het caravanterrein woont een beheerders echtpaar, op deze manier is de zorg voor en het toezicht op het terrein gewaarborgd. Het terrein wordt door de beheerder en de kampeerders gezamenlijk onderhouden; ieder jaar wordt er een klussendag georganiseerd waarop onderhoudsactiviteiten op het terrein worden uitgevoerd.


Het caravanterrein heeft 34 ruime plaatsen. Deze plaatsen worden verhuurd voor een heel seizoen. Een seizoen loopt van april tot en met oktober. Buiten het seizoen mogen er geen caravans op het terrein staan. Iedere plaats heeft de mogelijkheid om een auto te parkeren. Buiten het terrein is parkeergelegenheid voor gasten. Alle plaatsen zijn voorzien van elektriciteit. Er zijn twee toiletgebouwen op het terrein aanwezig met douches, dames- en herentoiletten en een afwasplaats.
Er is een middenveld waar op gespeeld kan worden, hierop staat een grote trampoline. Daarnaast is er een speeltuintje voor de kleine kinderen.